Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

Душко Георгиевски: Луѓето од ИН продукција знаат одлично да си ја одработат работата

Успешна година на работен план остави зад себе фолк пејачот Душко Георгиевски, кој бележеше настапи на повеќето фестивалски изданија низ нашата земја, како и неговиот…

Македонија

Благица: Песните постанаа хитови бидејќи беа многу слушани, за разлика од денес

Доста работно но и рекреативно, фолк дивата Благица Павлоска ја опишува изминатата година. Покрај фактот што Благица неколкуте години наназад своето живеалиште го има во…

Македонија

Душко Георгиевски го оствари својот сон со инструментот со кој другарува од детствтото –флејатата

Познатиот македонски фолкер Душко Георгиевски во едно ново светло на макдеонската музичка сцена. Ретко кој знае дека Душко години наназад, од својата 12та година, другарува…