Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

“Мулти Бенд” зад себе бележат и една реализирана Австралиска турнеја

Летниот период максимално работен и за познатиот Мулти Бенд од Скопје. Покрај бројните настапи, нив ги има и на свадбените свечености особено во Скопје, Струмица,…

Македонија

Силви Плевнеш истакнува дека порано фестивалите беа забава и дружење

  Ги сакавме фестивалите и токму поради тоа настапувавме многу, вели познатата Силви Плевнеш од бендот кој претставува репер за македонската забавна музика во 90-те…

Македонија

Група “Милениум” со позитивни очекувања од заедничкиот проект со Ефто Пупиноски

Заедничкиот проект на Битолската група “Милениум” со Ефто Пупиноски ќе им претставува главна потпора за нивната престојна австралиска турнеја. Секако нивните очекувања се пред се…

Македонија

Иако е далеку од родната земја, Љупчо Попоски- Попе сеуште твори македонска музика

Љупчо Попоски –Попе, познато име во македонската музика особено во поодминатите години, каде се јавува како музичар, аранжер и текстописец на бројни музички пејачи. Посебно…

Македонија

Наум Петрески пријатно изненаден што во Австралија сеуште се негува македонската музика

Големи впечатоци кои сеуште се свежи во сеќавањата, со оглед на тоа што нема ни месец откако Наум Петрески се врати од големата австралиска турнеја….

Македонија

Секоја година настапува на различни места, Спасе Матлијоски причилно најбаран низ охридско –струшката ривиера

Важи за еден од најбараните музичари на охридско-струшката ривиера, речиси го има на секоја селска слава, веселба  и слично. Младиот стружанец Спасе Матлијоски е неизоставен…

Македонија

Група “Милениум” и Ефто Пупиноски со заеднички проект на турнеја во Австралија

Проект со одбрани македонски народни песни, подготвија во изминатиов период познатата група од Битола “Милениум” и доајенот на македонската народна песна Ефто Пупиноски. Овој проект…