Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

Благоја Грујовски со нов албум македонски песни кој ќе го пласира и за бугарски пазар

По минатогодишниот нов албум во кој собра одбрани песни, фолкерот Благоја Грујовски најавува и следен албум. Во претходниот негов албум имаше песни правени во соработка…

Македонија

Наскоро два нови спотови од Борче Наумовски -Министерот

Покрај големите работни ангажмани како и останатите пејачи во текот на летниот период, не изостанува и познатиот македонски пејач Борче Наумовски попознат како Министерот. За…

Македонија

Силви бенд: Изминатите години се твореа многу поквалитетни композиции за разлика од денес

Кога се појавија на македонската музичка сцена пред 30-тина години, детерминираа нов музички правец во забавната песна. Силви Бенд зад себе имаат бројни хитовски рефрени…