Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

По летениот дел оркестар “Маестрал” ќе го подготвуваат новиот албум

Покрај бројните подготовки за нивниот јубилеен концерт со кој ќе одбележат 30 години од своето поестоење на музичката сцена, битолскиот оркестар Маестрал го подготвуваат и…

Македонија

Горан ќе одбележи 25 години од неговите почетоци на музичката сцена со концерт

Остави голема трага на македонската музичка сцена пред точно 25 години и сега повторно своето муичко враќање ќе го официјализира со еден солистички јубилеен концерт.

Македонија

Христина и Андреј Илијоски по стапките на својот татко од оркестарот “Маестрал”

По стапките на својот татко Рубин од оркестарот Маестрал, така и младите Христина и Андреј Илијоски кои со сигурни чекори полека навлегуваат на македонската музичка…