Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

“Лихнида кајче веслаше” постана балкански хит која и денес се пее и препејува

Кога ја отпеа во далечната 1986 година “Лихнида кајче веслаше” доајенот на македонската песна Ефто Пупиноски, ни од блиску не можеше да помисли дека ќе…

Македонија

Ирена Спасовска барана со настапи на охридско-струшката ривиера

Постојано ведра, забавна и неуморна со песната да направи беспрекорна забава и атмосфера. Една пд најпознатите наши пејачки младоликата , русокоса фолкерка Ирена Спасовска е…

Македонија

“Мулти Бенд” зад себе бележат и една реализирана Австралиска турнеја

Летниот период максимално работен и за познатиот Мулти Бенд од Скопје. Покрај бројните настапи, нив ги има и на свадбените свечености особено во Скопје, Струмица,…

Македонија

Силви Плевнеш истакнува дека порано фестивалите беа забава и дружење

  Ги сакавме фестивалите и токму поради тоа настапувавме многу, вели познатата Силви Плевнеш од бендот кој претставува репер за македонската забавна музика во 90-те…

Македонија

Група “Милениум” со позитивни очекувања од заедничкиот проект со Ефто Пупиноски

Заедничкиот проект на Битолската група “Милениум” со Ефто Пупиноски ќе им претставува главна потпора за нивната престојна австралиска турнеја. Секако нивните очекувања се пред се…

Македонија

Иако е далеку од родната земја, Љупчо Попоски- Попе сеуште твори македонска музика

Љупчо Попоски –Попе, познато име во македонската музика особено во поодминатите години, каде се јавува како музичар, аранжер и текстописец на бројни музички пејачи. Посебно…