Articles by Vesna Bastovanska

Македонија

“Модерна полка” ново од професорот Наум Џуклески и неговиот ученик Андреј

Ново од музичката ризница на професорот Наум Џуклески, кој постојано и неуморно работи на својот инструмент , хармониката. Овојпат како што истакнува професорот Наум ,…

Македонија

Постојано се трансформира согласно стилските потреби, нема монотонија кај Елена

Својата музичка кариера ја градеше од самите почетоци  и може да се каже дека стана најпрепознатлива по големите свои стилски трансформации кои ги правеше. Фолк…

Македонија

Андреј Илиоски дел од Македонската Филхармонија

Младиот и премногу музички телентираниот Андреј Илиоски недоамна беше дел од оркестарот на македонската Филхармонија. Како што истакнува Андреј, во Филхармонијата секоја година избираат ученици…