По грешка ги замениле кога се родиле, а потоа започнува неверојатната приказна

Please follow and like us:

Неверојатната животна приказна за две девојчиња (23), кои случајно биле разменети при раѓање во сицилијанска болница, ја открива посебната врска на нивните мајки кои ја откриле грешката кога девојчињата имале три години. И особено – одлуката што ја донесоа. Катерина Аланија и Мелиса Фодер (23) беа заменети како бебиња родени во Сицилија.

Целата приказна започнува во болницата Мазара дел Вало во Сицилија. Катерина и Мелиса се родени на само 15 минути разлика во истата болница на 31 декември. Грешката ја направија медицинските сестри, кои славеа Нова година. Бебињата беа дадени на погрешни мајки и тие пораснаа во погрешни семејства.

Грешката била откриена кога девојчињата имале три години. Маринела Аланија (51) дојде во градинка да ја земе ќерка си и го забележа малото девојче Катерина, која изгледаше неверојатно како нејзините други две ќерки. Чувството не и даде мир. Таа го гледаше девојчето секој ден, а кога ја виде нејзината мајка, Џизел Фодере (47), веднаш се сети од породилиштето.

Тоа и стана многу сомнително и 15 дена подоцна направи ДНК тест. Иако се сомневаше кога пристигнаа резултатите, таа беше шокирана. „Сето тоа беше нереално, изгледаше невозможно“, рече таа. Преку ДНК тест, двете семејства открија запрепастувачка вистина. По болно знаење, двете мајки ги зедоа работите во свои раце.

Првично, мајките беа против замена на своите деца и нагло враќање на нивниот биолошки назад. Тешко е само да се откажеш од детето што го хранеше, воспитуваше, сакаше три години, иако тоа е вообичаена грешка“, велат тие. Тие се согласија дека е најдобро да се направи постепна замена. За да им олесни на девојките, но и на самата себе, Мелиса и Катерина поминаа време со двете семејства.

За да бидат работите уште полесни, мајките се согласија да ги одгледаат девојчињата заедно и да живеат во иста куќа. Семејствата повторно почнаа да живеат заедно, постепено се зближуваа. Девојките започнаа заедно да слават родендени, а на училиште седеа заедно.

Додека девојчињата не наполниле 8 години, ништо не им било кажано. Дури тогаш, кога биле доволно возрасни за да сфатат дека се случила замена при раѓањето, им била кажана вистината. Девојките тогаш признаа дека дури и не се сеќаваат на периодот од првите три години од животот.

Другата мајка, за која знаеле само до тригодишна возраст, се уште се нарекува „втора мајка“.

Требаше да се направи уште една работа – нивните имиња. За поедноставување на работите, сите се согласија да ги задржат своите имиња како што им беа дадени и да не ги менуваат.

Денес, тие се како близнаци, повеќе од сестри. И постои неверојатен вид љубов што врзува две семејства .

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*