„Бев воодушевен кога жена ми се вработи во обложувалница и парите почнала да доаѓаат

Почнав да се сомневам дека има толку многу бакшиши секој ден.Никогаш не се коцкав, но според приказните, тој губеше повеќе отколку што победи, а мојата сопруга добиваше бакшиш секој ден. Случајно бев во градот утрово и решив да ја посетам сопругата на работа.

Ми беше чудно да се има предвид дека обложувалницата е отворена од 10 часот, дека с still уште е затворена, а беше 11 часот и 10 минути. Се лизнав во блискиот парк и чекав да се отвори обложувалницата и по околу 15 минути жена ми ја отвори обложувалницата од која излегоа двајца постари мажи.

Веднаш ми беше јасно, но јас останав смирен и смирен. Влезе во обложувалницата, убаво ја поздрави и кога сакав да ја бакнам не ми дозволи, бидејќи не е дозволено на работното место. Ја прашав од каде е затворено, а таа одговори дека тој е шефот и го подигна компјутерскиот систем. Кога ќе додадам се, што направи и зошто не сакаше да ме бакне. Но, откако добро размислив, нека прави што сака и додека го носи „бакшишот“ дома. Нејзиниот срам не е мој… “

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*