Тозовац се бори со ковид: Балашевиќ како да ,,повлече нога”

Тозовац моментално е на одделот за интензивна нега, каде е поврзан со кислородна терапија, а во ексклузивно интервју за „Ало!“, тој ги открил сите детали за неговата здравствена состојба.

– Точно е дека завршив во болница поради пневмонија и корона, но многумина се борат со овој проблем. Веќе не се никакви новости дека некој има корона, туку дека таа не постои – рече Тозовац на почетокот на разговорот за „Ало!“ и додаде дека, и покрај сериозноста на ситуацијата, тој е оптимист кога станува збор за неговиот понатамошен ток на лекување.

– Мојата состојба не е добра, како треба да биде? Лекарите ми рекоа дека одморот е најважниот фактор за моето закрепнување. Исто така ми дадоа антибиотици и слушам се што ќе ми кажат – рече Тозовац на почетокот на разговорот за „Ало!“ и додаде дека се надева дека наскоро ќе излезе од болницата.

– Не дека се надевам, туку тапкам во место и чекам момент кога лекарите ќе ми кажат дека можам да си одам. Јас сум оптимист и верувам во Господ, сè уште не е дојдено моето време да го напуштам овој свет – изјави еден од најпопуларните пејачи на народната музика и додаде дека бил многу потресен од смртта на неговиот колега Ѓорѓе Балашевиќ, кој почина од корона.

– Многу ми е жал за него, но како Балашевиќ да повлече нога … Се надевам дека ќе го поразам ова зло што ја нападна Србија што е можно побрзо, и не се сеќавам дека нешто слично ни се случило – изјави Тозовац за „Ало! “.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*