Жељко Јоксимовиќ ја вработи Јована во неговата телевизија

Жељко Јоксимовиќ наводно ја вработил сопругата Јована во неговата телевизија.

Наскоро ќе започне да ја води утринската програма на К1, без нејзиниот колега и кум Срѓан Предојевиќ, со кого работеше 15 години.

„Жељко одамна ми рече дека сака да ја започне утринската програма на К1. Кога Јована беше отпуштена од Прва во средината на септември, логично беше да и го понуди работното место на својата сопруга. Сепак, таа чекаше неколку недели да види дали ќе добие понуда од некоја национална телевизија. Кога сфати дека на некои телевизиски врати и се затворени, а на други не можат да и плаќаат колку што бара, таа реши да се префрли на К1. Жељко е пресреќен, тој е сигурен дека Јована ќе го зголеми рејтингот на неговата телевизија “, изјави извор за Информер.

Јована се подготвува за својата прва емисија, а пред камерите на К1 за прв пат ќе се појави најдоцна до крајот на годината.

“Жељко го препушти главниот збор на Јована, тој воопшто не се меша во нејзината работа. Таа работи напорно на концептот на утринската програма, но не сакаше да ни открие детали”, додава изворот, и вели дека Јована никогаш не го спомнала својот колега Срѓан Предојевиќ.

„Не знам дали планира да го покани Срѓан да и се придружи. Како што стојат работите сега, тој е извисен“.

Јована сè уште не ги коментира овие пишувања, а Срѓан Предојевиќ, пак, вели дека сè уште не нашол работа.

“Засега нема вести за кој било мој ангажман на телевизија. Не би го коментирал фактот дека Јована почнува да ја води утринската програма на К1, или дали ме повика да работиме заедно. Штом се случи нешто ново, ќе ве известам”, рече водителот.

Потсетуваме, Јована и Срѓан заедно ја водеа утринската програма на РТС, потоа на Пинк, и последните две години на Прва, каде беа отпуштени во средината на септември.

Директорот на РТС, Драган Бујошевиќ тогаш сакал да ја ангажира само Јована, но таа одбила бидејќи не била задоволна од платата што и ја понудил.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*