Драгана Мирковиќ донираше 5000 евра во чест на Тоше Проески

Минатата недела се одбележа 13-годишнината од смртта на Тоше Проески.

Српската пејачка Драгана Мирковиќ донираше 5000 евра на Фондацијата Тодор Преоски во чест на поп-ѕвездата.

– На овој начин сакав да го освежам сеќавањето за Тоше и неговата прекрасна музика. Фондацијата што го носи неговото име им помага на децата, па затоа сум сигурна дека парите ќе одат во вистинските раце. На телевизијата ДМ, неговото име и песна секогаш велат „Зачувај го од заборав“ изјавила Мирковиќ.

Таа додаде дека на нејзината телевизија се обидува да не ги заборави луѓето што ги нема повеќе, и кои оставиле голем белег во музиката, како Силвана Арменулиќ, Тома Здравковиќ и други.

– Секојпат кога ги емитувавме видеата на Тоше Проески, неговото име и насловот на песната секогаш на екранот пишуваат „спаси од заборав“ – рече пејачката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*