Свадбата на Драгана Мирковиќ била само со 20 гости

Пејачката Драгана Мирковиќ не ја доби свадбата што ја посакуваше, но го доби сопругот…

Кога Драгана Мирковиќ се омажи за Тони Бијелиќ пред 20 години, целиот регион јапренесе веста, иако венчавката беше организирана само за дваесет луѓе. Сепак, во младоста, како и секоја жена, сонувала за голема венчавка, која не и се остварила поради околностите врз кои не можела да влијае.

Многумина во деведесетите мислеа дека ќе се омажи за своето тогашно момче, но Драгана сепак сметаше дека е рано за тоа.

– Сè уште не размислувам за брак. Јас сум млада, има време. Тоа момче е првиот вистински во мојот живот, иако никој не верува во мене, тие мислат дека изневерувам – истакна Мирковиќ за „Сабор“ во 1990 година, а потоа раскажа каква свадба би сакала да има еден ден.

Прва желба ми е да биде најсреќниот ден во мојот живот. Затоа, сè ќе биде посебно и совршено. Никогаш не ми паѓа на памет да бегам и да се мажам тајно. Ќе биде голема венчавка бидејќи имам големо семејство. Дефинитивно ќе бидам во бела венчаница, а остатокот ќе оди според протокол. Многу зависи од мојот иден избраник, но досега не размислував детално за тој свечен момент, бидејќи немаше можност. Морам да признаам дека малку мажењето мене и ме плаши – искрено рече тогаш Драгана.

Иако на крајот не зависи од нејзиниот сопруг, туку од политичката ситуација, се случи родителите на пејачката да не можат да присуствуваат на венчавката.

– Се венчавме во општината, тоа беше скромна прослава. Тоа беше време на санкции, никој од моето семејство не можеше да дојде затоа што не можеше да добие виза. Бидејќи Тони е австриски државјанин уште од раѓање, јас едноставно не можев да го сторам тоа додека не се омажам и додека нашата заедница не беше целосно имплементирана на хартија. Немав можност да добијам виза за моето семејство, тато, мама, сестрата. И поради тоа имавме малку гости. Дури и семејството на Тони не можеше да дојде, бидејќи тој ги има многу. Значи, бевме дваесетина, но без оглед на тоа што ми недостигаа, сепак тоа беше најубавата и најромантична венчавка за мене, затоа што едноставно сакав многу искрено и бев едноставно среќна, и во тоа бев во тој момент доволно – рече Драгана во една прилика за српски медиум.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*