Нема да верувате: Ова е најслушаната песна во самоизолација, додека светот беше под клуч годинава

Плејлистите во светот покажале дека не сме изгубиле хумор во изолација. Последните неколку месеци светот е заклучен во домовите, каде што ја следи ситуацијата со коронавирусот.

Страотните бројки кои растеле од ден во ден, извештаите, приказни за вакцините… овој стрес единствено го отргаа најдрагите, со кои „останавме заклучени“: добра книга, култна содржина кои уметниците ширум светот ја објавувале на социјалните мрежи, но и музика.

Сега е откриено и кои песни светот ги слушал.

Гледајќи ги најголемите музички стриминг сервиси, пристигнал неочекуван одговор – „Toxic“ од Бритни Спирс.

Постариот хит на Бритни Спирс бил најслушан на стриминг сервисите и „прогласен е“ за најуспешна песна во самоизолација.

По неа следи легендарниот Bee Gees и песната „Stayin’ Alive“, а на трето место е некогашниот хит и денешно „златно правило“ – „Can’t touch this“ од MC Hammera.

Барем не е изгубена смислата за хумор во изолација, па така и другите песни имале иста „тема“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*