Милица Тодоровиќ проговори за својата борба со короната

Српските пејачки Милица Тодоровиќ и Славица Чуктераш беа заедно заедно во изолација откако дознаа дека обете имаат коронавирус.

Колешките и пријателки објавија дека конечно закрепнале по 21 ден. Сега, за прв пат од нејзиното закрепнување, Милица разговараше со медиумите и откри како се чувствува сега.

“Добро сум, фала му на Бога и ментално и физички. Помина, но беше лошо. Овој вирус воопшто не треба да се игнорира. Се чувствував лошо, ме држеше дваесетина дена. Кога гледам како луѓето не ги почитуваат сите мерки, навистина се вознемирувам. Морам да признаам дека не верував, дури и кога го добив тестот дека сум бил позитивна затоа што не чувствував никакви симптоми. Потоа кога добив треска, малаксаност и сè ме болеше, одев во една болница, а потоа во друга, тогаш се исплашив “, рече Милица.

Пејачката раскажа и како се случило таа и Славица да бидат во изолација заедно, како и што правеле за време на карантинот.

“Се случи Славица и јас истовремено да бидеме позитивни. Таа остана со мене во Белград, за да не го пренесе вирусот на нејзината мајка и детето. Се дружевме убаво, малку се смеевме, малку плачевме, малку плачевме, имаме многу снимки. “Тоа е стравот кога ги чекате резултатите. Најтешко е кога ја гледате таа сцена, како доаѓаат луѓето, што им кажуваат. Почнав да плачам кога ги гледав”, рече таа, кажувајќи им на сите да бидат внимателни.

“Беше навистина лошо, фала му на Бога, сè е зад мене. Треба да бидете внимателни. Воопшто не е наивно. Се чувствувате како некој да ве тепа, слабост, главата боли, имате треска. Сакам да апелирам. да се грижиме за сè, да носиме маски, да се придржуваме до сите мерки и само на тој начин ќе можеме да се спасиме “.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*