Како станав ѕвезда: Мараја Кери се ќе раскаже во мемоарите

Поп-ѕвездата Мараја Кери (50) официјално заврши со пишувањето на своите мемоари.

Позната по хитот  „ We Belong Together”, Кери  биографијата насловена  The Meaning of Mariah Carey ја додава  на долгиот список на успеси  што ги постигнала во текот на нејзината славна кариера, ѝ се подготвува да ги внесе обожавателите во нејзиниот свет преку својата пишана приказна, која се очекува да биде објавена во септември.

Кери, се здружи со писателката Михаела Ангела Дејвис за да ја сподели својата приказна, опишана преку соопштение за печатот како „неверојатно и инспиративно патување за опстанок и борбата низ сложените теми на расата, идентитет, класа, детство и семејна траума за време на нејзиниот метеоричен пораст во музичкото суперerѕвездување “.

„ Кери храбро прошета низ своите битки како жена, измешани со моќ, емоционална злоупотреба, срам во јавноста, лични неуспеси и феноменални победи“, се наведува во објавувањето на изданието. „Со свои зборови и текстови на песните,  Кери открива нераскажани моменти и интимни искуства заедно со анегдоти на свети моменти со иконични фигури за да долови чесен, уникатен и живописен портрет на нејзиниот извонреден живот“.

“Ми требаше цел живот за да се натерам  да ги напишам своите мемоари. Сакам да ја раскажам приказната за моментите”, објаснува Кери. „Воздигнувања и падови, триумфи и трауми, дебакли и соништа кои ме направија личност која што сум денес“.

„Пишувањето на овој мемоари беше неверојатно тешко, смирувачко и лекувачко“, заклучи Кери. „Мојата искрена надеж е дека сте подготвени да ме разберете, не само за мене, туку и да го разберете компромисот на човечкиот дух“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*