“Така вели љубовта” е новиот музички проект на Зоран Рутески

Нов музички проект повторно ни доаѓа од Соединетите Американски Држави, поточно од New Jersey (Њу Џерси).

Нашиот Македонец Зоран Рутески кој моментално се наоѓа во оваа прекуокеанска земја најавува и втор музички проект, насловен како: “Taка вели Љубовта”. Како автори на оваа прекрасна нумера се запишаа: Дарко Илиевски-Музика и Аранжман, Борче Нечовски-Текст. Песната се снимаше во две студиа и тоа: Студио ХL Момироски-Скопје и Студио Mozart-USA.

Меѓудругото оваа песна ни доаѓа како втора нумера после првата негова песна насловена како “Магија” за коja музичкиот спот го работеше ИН Продукција.

Музиката за песната “Магија” е дело на познатиот музичар Николче Мицевски, текстот го напиша Борче Нечовски, а аранжманот е на Дејан Момироски.

Како што открива Рутески ексклузивно за Естрадниот магазин Естрада плус, секако дека и за новата песна ќе следи и музички спот, кој за жал во овој момент беше одложен поради моменталната кризна состојба и пандемијата од коронавирусот која што го зафати целиот свет.

Во продолжение слушнете ја неговата најнова песна !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*