Експерт за фабриката за душеци Rockdale

 

 

Кога Ник Ристевски пристигна од Македонија,  не знаеше дека еден ден би водел сопствен бизнис.

 

За Ник Ристевски, работата е страст што се гледа дека доаѓа од тоа да биде давател на мебел во еден од водечките производители на душеци во Австралија.

Меѓу импресивното портфолио на клиенти се познати личности како што е милијардерот Jamesејмс Пакер.

„Целта ми беше да станам еден од најзначајните производители на душеци и верувам дека индустријата ме призна како таков“, рече Ристевски.

Побарувачката за негово внимание на детали и фокусирање на квалитетот се рефлектира во продажбата на неговиот мал семеен бизнис, 
што во просек изнесува 200 000 долари месечно.

Нудењето душеци со силна точка на разлика, како што се рачно изработени, им помогна да ги задржи своите клиенти среќни четири децении.
 Но, денес просперитетната фабрика за душеци на Rockdale се соочува со зголемен притисок со кој се соочуваат големите конкуренции и големите продавачи 
на Интернет. „Душеците се насекаде - тоа се душеци, кои се огромни“, рече тој. „Оние душеци во кутија, наречени душеци, се сите душеци од пена“. 
Тој е скептичен во однос на нивната моќ за престој.

Тој рече дека најважната карактеристика кај австралиските душеци е вентилацијата и тој смислил стратегија.

„Поставувањето на полиуретанска пена ја блокира топлината помеѓу душекот и телото и постојано ја фрлате и вртете, така што спиењето ви е нарушено“, рече тој.

„Мојата стратегија е да им покажам и да им дадам на клиентите придобивките на одредени душеци и да дознаам што точно бараат во душекот.“
Тој рече дека со тоа може да ги објасни „состојките и влакна“ во секој кревет.

„Секогаш има процент од клиенти кои сè уште сакаат да го почувствуваат душекот, да ги допираат работите и да легнат на тоа“.

Додека трошоците за производство се повисоки, неговите клиенти се подготвени да платат повеќе за неговиот рачен допир.

И нејзината награда значи повеќе од голем бизнис за Ник.

„Ако имате задоволен клиент, одлично е“.

Rocdale Mattresses

Gepostet von INTV am Freitag, 24. April 2020

Spinal Design reklama 1

Gepostet von INTV am Freitag, 24. April 2020
извор https://www.sbs.com.au/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*