Ед Ширан во време на криза им дава бонуси на своите вработени

Editorial use only Mandatory Credit: Photo by Kommersant Photo Agency/Shutterstock (10343961a) Ed Sheeran Ed Sheeran in concert at the Otkrytie Arena stadium, Moscow, Russia - 19 Jul 2019

Англискиот музичар Ед Ширан (29) ќе им исплати цела плата на вработените во неговиот ресторан за време на пандемијата на коронавирусот.

Музичарот, чие богатство се проценува на 200 милиони фунти, ќе ги покрие целосно платите за своите десет работници во неговиот ресторан „Берти Блумс“ во Лондон.

Ширан им кажа на своите вработени дека сите ќе добијат цела плата и дека би бил среќен да волонтираат за време на кризата.

-Ед им рече на сите да не се грижат, тој ќе ги покрие нивните сметки и ќе ги види сите кога ќе помине оваа ситуација во светот и кога сe ќе се врати во нормала“, изјавил близок пријател на Ширан.

Ресторанот на Ширан е отворен во ноември 2019 година и е многу популарен кај познатите личности во Лондон.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*