Гоца Тржан пред да стане популарна продавала сладолед

Во младоста, пред нејзината успешна музичка кариера, пејачката Гоца Тржан заработувала од продажба на сладолед.

За да има за џепарлак, Гоца работела како продавачка на сладолед на 18 години, пренесува „Курир старс“. Таа на тој период и денес се сеќава.

– На летен распуст во 1992 година, решив да заработам пари, затоа отидов да работам преку младинската соработка. Бев мотивирана од многу неисполнети желби и сметав дека е најдобро ако ги направам сите потребни мали работи сама. Бев многу задоволна од работата особено затоа што можев да си дозволам многу задоволства за тогаш. Оттогаш, јас сум независна и никогаш не ги прашав моите родители за пари – изјави Гоца за медиумот.

Пејачката истакна и дека станува збор за непроценливо животно искуство.

– Најдоброто нешто што го научив тогаш беше што почнав да го ценам секој заработен денар, и мојот и оној на другите луѓе, и тоа е она што го одржувам до денес, рече Гоца.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*