Рада Манојловиќ поминува низ пекол

Пејачката Рада Манојловиќ не крие дека го обожава своето родно место Четерже и секој слободен момент го користи за го посети родниот крај.

Откако изгради куќа во своето родно место, соседите на Рада тврдат дека нејзинта маќеа сака да и ја земе куќата.

„Рада доаѓа многу поретко од порано, се зборува дека таа и нејзината сестра не се во добри односи со сопругата на Раде. Се смирија околу празниците, но две години не разговараа со неа. Марија и Рада се многу добри и воспитани девојки, не им пречи што нивниот татко најде жена, напротив, среќни се бидејќи секоја од нив тргна по својот пат. Колку што слушнав, Сузана се скарала со нив поради куќата, го убедуваше Раде да ја препише на неа, а Радмила е таа која се направи и вложи во неа.  Ма, она каква е, ако треба и куќата ќе и ја даде, но ја погоди нејзиниот безобразен став“ вели извор за Свет и додава:

„Рада ретко доаѓа, веројатно нема време, но Марија редовно е тука. Ова е мало место, секој за секого знае. Тие навистина се угледно семејство“  вели соседот.

„Таткото на Рада е многу добар човек. И Сузана е една вредна, чесна жена, добра е жена, но ете кружат разни гласини. Знаете како, кога ќе се соберат жени, па зборуваат. Верувам дека Раде се тоа ќе го разјасни, тој е паметен човек, а своите ќерки ги посака повеќе од се. Сигурен сум дека и на него не му е лесно поради недоразбирања“ тврди соседот на Манојловиќ.

Што се однесува до нејзината маќеа, Рада во една прилика изјави:

„Сестра ми и јас сме паметни девојки. Мојата мајка ја нема 11 години, а Сузана е тука речиси години“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*