Провокативниот настап на Џеј Ло и Шакира заврши на суд

Поранешниот тренер на повеќе средношколски екипи во американскиот фудбал, Дејв Добенмаер поднесе тужба во судот во Охајоп против НФЛ, Пепси, ТВ ФОКС и уште неколку компании поради Суперболот.

Дебенмаер тужбата ја поднесе поради тоа што на „полувремето од натпреварот во Мајами била прикажана непримерна содржина во изведбата на Шакира и Џенифер Лопез, и на име оштета бара 867 милјарди долари!

„Јас сакав да гледам фудбал, а не невкусен танц. Тие донесоа грев во мојот дом. Супербол е спортска манифестација која ја гледа и помладата популација“, рече Добенмаер, а пренесуваат американските медиуми.

Добенмаер е познат христијански активист во Охајо.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*