Данијела Враниќ е внука на Баба Ванѓа

Иако се повлече од музичката сцена кога беше во екот на популарноста, Данијела Враниќ направи многу за да остане во сеќавањата до ден – денес кај публиката. Таа сè уште живее за песната, дури и подготвува нова, но со години е надвор од естрадата.

Но, само неколкумина одбрани личности знаат дека таа е внука на славната слепа пророчица Баба Ванѓа (Вангелија Пандева Димитрова, родена 31 јануари 1911 во Струмица, починала на 11 август 1996 во Софија). Поточно, жената која стана светски позната по своите интуитивни способности е тетка на таткото на Данијела.

Пејачката открива на што се сеќава и како ја доживува славата на нејзината баба.
„Можеше да предвиди кога ќе се случат некои радикални работи, но ние тоа не го доживеавме. Постојано барав од татко ми да ми каже дали можеби баба имала кажано нешто за нас и тој секогаш шегувајќи се, ни го кажувал сето тоа. Всушност дека и сестра ми и јас ќе бидеме среќни. Инаку, тато беше тој што негираше сè што ќе рече баба бидејќи не и веруваше“ – вели Данијела која пред неколку месеци купи стан во „Белград на вода“.

Иако познатата пророчица не и е родена баба, пејачката е сигурна дека наследила силна интуиција од неа.

„Порано бев во можност да предвидувам работи. Дефинитивно имам силна интуиција, толку многу што моите другарки честопати се воодушевуваат од тоа колку е изразена. Тоа ми значи многу во мојот бизнис затоа што секогаш знам дали нешто ќе биде како што треба или не. Сепак, никогаш не сум сакала премногу да зборувам за тоа“ – вели пејачката и открива колку била навистина блиска со Баба Ванѓа.

„Не чувала како бебиња мене и сестра ми, но не се сеќавам на тоа. За нас како мали деца тоа беше само нашата баба и ништо повеќе. Ние ја сакаме и се гордеам со неа само како баба, а не како видовита жена“ – додава Данијела.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*