Владо Георгиев се исповеда: „Не сум пробал алкохол шест месеци!“

Кога Владо Георгиев (43) дава интервју, тој или објавува нов албум или подготвува концерти. Овој пат причината е двојна – албумот „Даљине“ и концертите „Новогодишно и Боемски“, што ги одржа во „Сава центар“ на 20 и 21 декември.

Пред точно две години се роди неговата ќерка Елена, постарата Софија го прослави својот трет роденден во септември, и имаше бројни настапи и не многу вербални војни. Тој значително го промени животениот стил, а „боемска“ во насловот на концертот е во име на старата слава или сè уште е живее така.

– Боемски не значи само да се поминува време во кафеана, туку да се живее слободно и без притисок. Боемство е да оставите време за себе, семејството, пријателите и да не трчате постојано на состаноци или пари. Овој термин е поврзан со мене да се забавувам, и да уживам во прекрасни моменти. Се обидувам да го чувам материјалното во сенка, а да им давам значење на моменти исполнети со дружење и љубов.

ФОТО:ВЛАДО ГЕОРГИЕВ/ИНСТАГРАМ

Летово давате четириесет дена „одвојување од пиво“. Во која фаза сте во моментов?

– Помина половина година и ништо не сум се напил.

Дали се чувствувате подобро или полошо сега?

– Поинаку е. Убаво е да пиете кога се опуштате или правите музика, но кога треба да водите живот што има смисла – треба да бидете трезен. Отсекогаш сум се залагал за оваа теорија. Кога пиете, некои работи можат да се одвиваат без да забележите, завршува Владо за „Стори“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*