Етно ресторан „Дедо Димо“ прославува две успешни години

Две години етно ресторан „Дедо Димо“. На 27.12.2019 угостителскиот објект „Дедо Димо“ во селото Куратица одбележува уште една успешна година.

По тој повод ресторанот нуди 10% попуст на целокупното мени во текот на овој ден. Роденденот ќе се прослави со добра храна како и секогаш, но се разбира тука е и фолк пејачката Елена Јовческа да се погрижи и за добрата забава.

Инаку, во изминатава година ресторанот го посетија многу туристи од регионот, земјава и странство. За своите впечатоци зборуваа на социјалните мрежи. Вкусната храна, традиционалните бабински рецепти , но и бројните форми на алтернативен туризам меѓу кои јавање магариња, сафари, прошетка во живописната природа се клучните фактори кои ги пленат гостите.

Кој не бил во село Куратица и во етно ресторанот , топло ви препорачуваме да ги посетите.

Среќен роденден ресторан „Дедо Димо“. Ви посакуваме уште многу успешни години!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*