Сите ја знаат како Слаѓа Алегро, а еве како всушност се вика пејачката

Слаѓа Алегро спаѓа во редот на најангажираните српски пејачки, а бидејќи малку се појавува во медиумите, малкумина знаат за некои основни подароти за нејзиниот живот.

Имено, пејачката пред четири децении е родена во Обреновац и тоа како Слаѓана Вујичиќ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Талентот за пеење, како што истакна во неколку прилики е семејно наследство, со оглед на тоа дека нејзината мајка и баба пееле во хор, додека татко и свирел хармоника.

По завршувањето на основното и средното училиште, Слаѓа била на виша бизнис школа, но ја напуштила поради музиката.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен пеењето, таа се занимавала и со фолклор, каде запознава некои од членовите на „Алегро“, по кој денес многумина ја знаат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*