Адил не е тоа што се претставува

Фолкерот Адил иако честопати во јавноста кажуваше дека неговото семејство е на прво место, пејачот прво ја тепаше сопругата, а сега наводно, не бил ни во добри услови со својот помлад брат Максут.

Максут, кој долги години работи како шанкер во кафуле во Борча, во неколку наврати го замолил својот брат за позајмица за да започне со сопствен бизнис, но никогаш не наишол на поддршка и разбирање од Адил. Како резултат на тоа, односот меѓу Адил и Максут е нарушен и браќата комуницираат само ако мораат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Иако Адил со години заработува големи пари, тој никогаш не сметал дека е добро финансиски да им помогне на својот брат и сестра, па дури и не им позајмуваше пари“ – вели извор близок до семејството на пејачот кој објаснува дека најблиските членови на семејството на Адил, и покрај неговиот каприц, се занимаваат со најнормални професии.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Братот Максут веќе подолго време работи како шанкер во едно кафуле во белградската населба Борча. Неговата дневница  е 1.200 динари, а смените понекогаш траат повеќе од осум часа. Тој доаѓа да работи секој ден, вреден и одговорен работник е и сите го почитуваат“ – вели изворот и додава дека младиот Максутовиќ честопати барал од својот брат пари за да започне со сопствен бизнис, но никогаш не добил позитивен одговор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Секој пат Адил наоѓаше изговор да не му позајми пари. Кога последен пат Максут го замоли својот брат да му позајми пари за да отвори свој локал, Адил јасно му стави до знаење дека тоа никогаш нема да се случи и конечно да се откаже од таа идеја. Тој одговор беше многу го разочара младиот Максутовиќ и тие потоа се оддалечија“ – тврди изворот, откривајќи дека браќата се скарале на почетокот на јуни и дека оттогаш нивните односи се многу затегнати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*