КУД “Илинден” на насловна страница на Австралискиот весник “Шампион”

November 5, 2019 Jasna Stojanoska 0

Културно уметничкото друштво “Илинден” деновиве се најде на насловната страница на Австралискиот весник “Шампион”. Младите играорци со свои кореографии се претставија на Фестивалот за Македонска традиционална храна, […]

Костимот на Оливија Њутн-Џон од „Брилијантин“ продаден за 405.700 долари

November 5, 2019 Jasna Stojanoska 0

Комплетот којшто глумицата Оливија Њутн-Џон го носи во последната сцена од филмот „Брилијантин“ беше продаден на аукција, Беверли Хилс, Калифорнија, за 405.700 долари, двојно повеќе […]

31-но оро во музичката збирка “Македонска разгледница” на Гоце Џуклески

November 5, 2019 Jasna Stojanoska 0

Виртуозот на хармоника, одличен музичар и композитор Гоце Џуклески, ја промовираше неговата книга “Македонска разгледница”. Книгата претставува мини учебник, во кој се сметени 31-но оро […]