“Тандеми” го снимија спотот за летниот хит и заминаа на одмор

Неодамна го снимија својот најнов музички видео запис за песната “Пет до девет е” а тековно продолжуваат со своите редовни настапи. Групата “Тандеми” се постојани во своите музички ангажмани а како што открива Горан, периодов се повеќе концентрирани на свадбите, при штоможе сободно да се каже дека се доста барани за настапи на свадбените свечености.

-Секој викенд имаме свадби. Ние како цел бнд од пет души се полнат со тезги за пет души, бидејчи сепак и годините си го прават своето, не дека сме стари но годините си го прават своето, па кога ќе се собере сето тоа свириме двојка, тројка а веќе имаме свирка секој викенд свадби и подобро се одлучуваме за свадби. Моментално ако излезе некоја турнеја, истакнува Горан.

Периодов од 8ми јули момците од  групата “Тандеми” се веќе на својот краток годишен одмор, по што веднаш веќе потоа ќе отпочнат нивните зкажани работни ангажмани.

-Од 8ми јули ќе одиме на одмор, па од 18ти, 20ти јули повторно почнуваме. До октомври сме зафатени. Неможам да кажам дека секој викенд сме зафатени, некој викенди имаме по две до три свадби, некој па по една свадба, но во глобала добро е, додава Горан.

Инаку нивното долгогодишно опстојување од 20 години  на македонската музичка сцена, “Тандеми” ќе го одбележат со свечена прослава.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*