Во Прилеп отворен 45. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“

July 6, 2019 Vesna Bastovanska 0

Во богата фестивалска атмосфера, со одекот на гајдите, кавалите, тапаните и изворната песна, иако без дефиле поради дождливото време, синоќа во прилепскиот Центар за култура […]