Милица Кузмановска и Сузана Спасовска со бројни импресии од концертот на Гоце Џуклески и пријателите

June 17, 2019 Jasna Stojanoska 0

Милица Кузманоска и Сузана Спасовска со пофални зборови за јубилејниот концерт на Гоце Џуклески. Оваа убава прилика ја искористивме да ги запрашаме за нивната долгогодишна […]

Со спектакуларен концерт Гоце Џуклески одбележа 40 години јубилеј

June 17, 2019 Jasna Stojanoska 0

Познатиот виртуоз  на хармоника Гоце Џуклески, со авторско-музичка вечер одбележа јубилеј од 40 години музичко творештво. Атмосферата беше навистина прекрасна, а публиката се забавуваше на […]

Маестро Милан Завков задоволен од интересот на младите кон изучување на хармониката

June 17, 2019 Vesna Bastovanska 0

Колку помладата популација е заинтересирана за хармониката како инструмент и пројавува интерес за нејзино изучување. Одговор побаравме од реномираниот маестро Милан Завков, кој истакнува дека […]