Група “Плетенка” најавуваат настап на фестивал

Неодамна го реалзираа својот нов музички видео роект а најавуваат за брзо време издавање и на нов албум. Битолската група “Плетенка” се буквално немуорни во својата работа. Тие не ја исклучуваат можноста да настапат и на некој од фестивалските настапи во нашата земја.

-Сакаме да настапиме на некој фестивал но за скоро сме во план на некој можен фестивал што е во скоро време и би требало да се одржи, истакнува Ема.

Што се однесува до нивниот нов албум кој се очекува наскоро да биде промовиран, тие најавуваат и издвојување на неколку песни од албумот кои ќе си добијат и нови видео записи.

-Секако дека повеќе песни ќе добијат видео запис. Една од нив е песната “Лична сестра” таа е дует песна и за неа планираме да направиме видео запис, истакнува Ема.

Што се однесува до тимот со кој соработуваат група “Плетенка” тоа е постојан и проверен тим, Златко Миладиноски, Ристо Краповски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*