Маестро Завков со препорака кон младите генерации да го негуваат фолклорот бидејќи по тоа не препознаваат насекаде низ светот

March 29, 2019 Vesna Bastovanska 0

Незаменлив во македонската музичка естрада, маестро Милан Завков четири децении активно создава и твори народна музика притоа оставајќи зад себе трајни вредности за новите генерации. […]

Иако не е многу експонирана на музичката сцена, Сара долги години се занимава со пеење

March 29, 2019 Vesna Bastovanska 0

Сара Камчева е релативно ново музичко име на естрадата која се појави пред поширокиот музички аудиториум при неодамнешниот заеднички проект со гостиварскиот бенд “Фаворити”. Сепак, […]