(Скандал)Македонци отвораат локални Тв во соседните држави само да ги одбегнат давачките во нашата држава

Македонци отвораат фиктивни локални Телевизии во соседните држави само да ги избегнат давачките во Македонија.Се работи за најмалку 3 Телевизии кои глумат Балкански тв а уствари се локални,мегутоа успеале да потпишат договори со Националниот оператор Телеком и да замижи на се тоа АВМУ.Чудното е тука како локална Телевизија во соседна бугарија во Македонија зрачи на Национално ниво,а сето тоа го прават со избегнување на нашите закони затоа што во Македонија да отвориш Национална тв е 40 000 евра само лиценса а нив ги кошта од 800 до 1000 евра годишно и други обврски немаат ,затоа што всушност таму на локално ниво само пуштаат сигнал а немаат ни простории ништо си зрачат од Македонија.За да изгледаат балкански тв тие пуштаат и Српска и бугарска и Грчка музика и по некоја Македонска се разбира од оние изведувачо Македонски што ке платат.За една од овие тв знае скоро цела естрада и поделен им е ценовник на пејачите за месечно и годишно емитување.Како што имаме информации има реакции до АВМУ од повеќе медиуми од држава но сеуште не е превземено непшто посериозно.Редакцијата сите докази ги има комплетирано за нашето тврдење.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*