Охридската група “Чардак” неизоставен дел од шоуто на Спасен

Честа е голема што сме дел од ова мини Велигденско шоу на Спасен Силјаноски, вели Златко Јолакоски член од охридската група “Чардак”. Притоа тој додава дека и Спасен бил дел од нивниот јубилеен концерт па должноста кон него од групата е голема. Во рамките на тоа од страна на “Чардак” беше отпеана познатата песна “Шуби дуби дај”, која е доста прифатена и барана од публиката.

Инаку во периодов “Чардак” се константни со настапи во ресторан “Тино” Охрид ,а најавуваат и нова песна за многу брзо време.

Песната е скоро готова, снимени се пеењето и музиката останува уште малку дообработка и нејзина промоција , истакнува Златко. Тој открива и тоа дека станува збор за стара обработка на досега не препеана песна. Како што истакна промоцијата на песната ќе биде во нивно гостување на некоја од емисиите во ИН продукција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*