Сепак од музиката може да се живее, смета Ташко

Фолкерот Ташко Каранфиловски е постојано работно ангажиран, особено се повеќе надвор од нашата земја. Како што вели добро е и може да се живее од музиката.

-Морам да кажам дека како што се сега овие времиња, малку тешки за сите, не можам да се жалам дека не се живее нема некој голем луксуз, но фала му на Господ секогаш викам. Лебот да се вади како што викаме ние музичарите, па добро е, не е лошо, вели Ташко.

Минатата година Ташко снимаше неколку видео записи во соработка со ИН продукција а и оваа година најавува снимање на ови песни и видео записи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*