Поголем број од песните се нивни композиции

Фаворити бенд при гостувањето во ИН телевизија изјавија дека соработуваат со сите музички имиња од македонската естрада но тие најчесто настапуваат сами. Исто така бендот во секое време е отворен за секаква соработка со други музичари од естрадата.

-Соработуваме со цела естрада на Македонија, но најчесто сме сами по што имаме вокал и сите потребни инструменти за свирење на македонските песни. Настапуваме на фамилијарни веселби но и ако има некој пејач желба ние сме отворени во секое време за соработки, велат од бендот.

Од бендот изјавија дека тие се и текстописци на повеќето од нивните песни, а успехот во тоа е благодарение на трудот што го вложуваат сите членови во бендод. Исто така споделија дека текстовите од нивните песни го претставува нивниот бенд.

-99% од начите песни ги пишуваме и компонираме самите ние. Сите гледаме да го вложиме максималниот труд во групата. Ние имаме доволно изживеано така да текстовите од нашите песни го опишуваат нашиот бенд и го исполнува нашиот репертар, истакнуваат од бендот.

Бендот, летниот период кога е нај активен за нив тие го поминуваат заедно во свирење и активно настапување, но сепак тие наоѓаат време да бидат и со своите семејства. Во зимскиот период тие    имаат повеќе време за себе и за компонирање на нови песни кои пред Велигденските празници ги создаваат и снимаат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*