“Фантастик бенд” во најава на нов проект

По нивниот неодамнешен проект кој го изработија при крајот на минатата година, момците од “Фантастик бенд” веќе најавуваат нов проект.

Помеѓу другото тие годината ја заокружија и со своја авторска песна, која во неколку наврати ја промовираа и низ новогодишната емисија на ИН телевизија.

-Во 2019 се надеваме на уште еден нов проект, како и нова песна. Целокупно ние сме една целина , шест души и треба да одлучиме каков стил би била песната. Се надевам дека тоа ќе биде свадбарска или печалбарска песна, битно “Дари ми љубов”, се одлучивме сите да ја снимаме а инаку текстот го работеше наш колега од Гостивар, Драган Матески. Музиката ја изработи Душко Наумоски, наш колега и аранжманот Јован Василески од Тетово, велат од “Фантастик бенд”.

Нивните очекувања пред се , се како новата песна така и проектот да бидат добро прифатени од нивната публика. Нешто што би претставувало поголем поттик за тие и понатака да продолжат да творат добра македонска песна. Минатата година ја заоркужија максимално работно со голем број свирки на многу сбадби и свечености.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*