Иако е политиколог по професија сепак музиката му е преголема љубов

Две неспојливи професии но младиот саксафонист Дејан Грујевски на мошне умешен начин успева да ги соедини, својата професија дипломиран политиколог и преголемата љубов кон саксафонот. Музиката како што вели и самиот ја негува веќе дваесет години од својата најрана возраст.

-По професија сум дипломиран политиколог. Оваа година магистрирам, така да многу убаво е чувството кога ќе се постигне нешто и во некоја друга бранша. Многу убаво се пронаоѓам и во политиката како наука. Давам се од себе, се трудам максимално, верувам дека еден ден и покрај музиката ќе успеам и на тоа поле, вели Дејан.

Дејан не ја исклучува можноста да стане и политичар и покрај големата љубов кон музиката.

-Можеби, не се знае никогаш тоа. Политиката е широк поим, друго е кога за нешто си стручен. Тоа е мојата професија, струка така да можам да покажам многу знаења и квалитет во било која институција. Сепак се ќе си дојде на свое место. Инаку музиката е мојот свет и секогаш ќе остане така, додава Дејан.

Неодамна при крајот на минатата година Дејан снимаше видео запис за неговото ново инструментално дело на сакасафон “Модерна фантазија”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*