“Модерато бенд” со успешен проект заокружуваат позитвна година

Со повеќе музички проекти момците од “Модерато бенд” ја заокружуваат годинава што изминува. Како што истакнува Дане, вокал од бендот, годинава ќе ја паметат по сработениот проект .

-Две песни изведовме и тука во тој проект и еве завршуваме работно, предновогодишно. Здравје за 2019-та планираме нешто ново, да не откриваме сега нека биде како изненадување во следната година, истакнува Дане.

Помеѓу другото, “Модерато бенд” годинава бележеа бројни настапи на свадби, свечености и други веселби, како низ Кавадарци така и околината. Воедно и за најлудата ноќ се веќе резервирани во угостителски објет во Кавадарци. Бендот брои пет члена.

-Ние сме пет души. Јас сум вокал, Трајче Јанев на бас, Трајче Гогов-хармоника, Диме Трајкоски-кларинет и Менде, тој е нов член од скоро на ударни инструменти, додава Дане.

И покрај големата зафатеност на момците кој во поглед на учењето а кој од поодалечено место, сепак заедничката желба кон музиката многу цврсто ги обединува овие момци да се соберат на едно место и да творат македонска песна. Годинава тие бележаа и плодна соработка со ИН продукција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*