November 10, 2018

Македонија

“Сон печалбарски” добива спот со најживописните предели од Центар Жупа, песна посветена за овој крај од Благоја Грујовски

“Сон печалбарски” е насловена песната која големиот фолк пејач Благоја Грујовски ја пее со посебен епитет