Кој е кум на “Профа бенд”?

“Профа бенд” специфично име на македонската музичка сцена.

Звучи интересно име, кое честопати го помешуваат со зборот профи. Како што истакнува професорот Горан Делевски од “Профа бендот”, впрочем е тој кумот на името на овој бенд.

-Разговаравме, имавме повеќе предлози околу името. На крај испадна сепак како кум да бидам јас. Се прифати тоа име. Мене на училиште учениците ме нарекуваат “профа”, и тоа е доста интересно. Екипата јас ја составив, како главен двигател на тоа и така испадна тоа интересно. Честопати знаат да го згрешат името и на фестивали кога ќе одиме не пишуваат “профи” како професионално. Името е “Профа” од професор, појаснува Горан.

Денеска “Профа бенд” го сочинуваат Теодора Велковска и Горан Делевски кои се братучеди со особена љубов кон муиката. Неодамна тие снимија и видео запис за нивната фестивалска “Песно, животе мој”, во соработка со ИН продукција.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*