Извадена слезината на Дарко Лазиќ

На пејачот Дарко Лазиќ му пукнала слезината кој предизвикала обилно внатрешно крварење, поради што целата е извадена. Операцијата траела скоро два часа при што лекарите успеале да го запрат крварењето.

Бубрегот засега не е допрен, бидејќи било премногу ризично. Пејачот е на вештачко дишење, бидејќи реброто му ја пробило белодорбната марамица. Наредните 24 час се критични за него, а лекарите се надеваат дека нема да дојде до уште едно внатрешно крварење.

После операцијата Дарко е префелен во шок соба.

-Како може да биде добро? Не би требало да губи повеќе крв – рекол еден од лекарите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*