October 15, 2018

Македонија

Охридската староградска песна “Ја, излези стара мајко на пенџере”е испеана во куќата на Влатко Плевнеш

Сигурно дека малкумина знаат дека од куќата на Влатко и Силви Плевнеш во Охрид е испеана староградската охридска песна “Ја, излези стара мајко на пенџере”.

Македонија

Група Милениум презадоволни од бројните ангажмани во изминатиот период

Група Милениум презадоволни од тоа како помина летниот период за нив. Тие велат дека биле доста зафатени со ангажмани, најчесто на семејните прослави. За зимскиот…