Прослава на нашинците по повод верскиот празник Петковден во Вилач (Villach), Австрија

По повод престојниот верски празник Света Петка , попознат како Петковден кој се слави на

27 октомври, прослава на една година од  МКД Тодор Тоше Проески во Влач, Австрија. Во текот на денот предвидена е Богослужба со почеток од 15 часот а потоа од 18 часот ќе следи забава со познатите Вики Филипова и “Носталгија” бенд.

Бројот на местата е ограничен а влезот со вклулен пијалок изнесува 15 евра.

Инаку ,Вики Филипова е добро позната на македонската музичка сцена која има бројни хитовски рефрени а бележи и доста добри и плодни соработки со ИН продукција. при нејзината посета годинава во родната Македонија таа снимае спот за песната “Змија”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*