Рита Ора: Мажите мора да ги поддржат жените со акција

Британската поп-ѕвезда со албански корени Рита Ора стана првата жена што ја украси насловната страница на машкото списание Esquire Middle East.

Пејачката дава интервју зан изданието, коментирајќи го својот нов албум “Феникс”, кој ќе биде објавен на 23 ноември. Рита разговара за различни теми со списанието, но повеќето коментари се за Женското движење против насилството # Me Too.

Ора ги повика мажите да го поддржат движењето преку “акција”, а не само со зборови. “Ми се допаѓа да гледам мажи кои се стремат кон она што можат и не можат да го кажат деновиве … Но треба да го покажат со дејства, а не само со зборови. Станува збор за мажи кои поддржуваат прогресивни промени. Клучот е да ја покажете вашата поддршка на кој било начин. ”

Ѕвездата вели дека е горда на својот изглед. “Сакам да бидам во хармонија со моето тело и не сметам дека како се стремам да бидам секси, тоа е форма на непочитување кон другите луѓе или пак е лошо воспитување. Ова е форма на слобода на изразување “, додава таа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*