Спасе на кратка турнеја во Италија

По многубројниот работен летен период, нема одмор за фолкерот Спасе Матлијоски. Тој престојниов викенд

ќе биде во Италија. Имено на 7 октомври, Спасе ќе биде дел од прославата на МПЦ-ОА , Собор на сите македонски светители во близина на Удине и Тревизо, Итаија.

Настанот е во организација на Македонското друштво Филип Втори, каде на пригодна свеченост ќе биде одбележан овој празник.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*