September 2018

Македонија

Незаборавна забава пред нашинците во Швајцарија

По повод големиот верски празник посветен на Пресвета Богородица , прекрасна и незаборавна вечер приредија Сузана Гавазова, Ице Атанасовски, Гоце Костоски Пејак и Александар Ристовски…

Македонија

Синот на Ламбе Алабаковски порасна во преслатко момче и тргна во градинка

Македонскиот пејач Ламбе Алабковски иако не е присутен на музичката сцена, сепак тој понекогаш е присутен во медиумите и може да прочитаме за неговите активности…

Македонија

“Бегај солзо врела” песна со која група “Соната” ќе настапи на Охрид Фест

Изминативе неколку години се редовни со свои настапи на охридскиот фестивал, каде секоја година пред публиката се појавуваат со нова песна. Велешката група Соната и…

Македонија

Започнува 25-тото јубилејно издание на “Охрид фест”

Денеска во Охрид, со песните создадени во духот на македонскиот фолклор ќе започне 25. јубилејно издание на меѓународниот музички фестивал „Охрид-фест – Охридски трубадури“. Во…