Бобан чест учесник на фестивалските настапи во нашата земја

Фестивалите се една лична карта на секој пејач кој ќе се појави на тој фестивал, вели Бобан Цаневски кој во голема мера е застапен речиси на сите фестивалски изданија во нашата земја. Тој особено милува да биде дел од фестивалските вечери и секако да пласира нова песна на тоа место.

-Знам дека некој од пејачите можеби не сакаат да одат, меѓутоа сметам дека секој пејач треба да биде на фестивалите, а посебно на “Валандово” , “Цветници”, едноставно на сите. Секој каде што има ова песна, може да ја претстави, да ја испее обично на Валандово со оркестарот каде се пее во живо, кое звучи супер и таму може човек , еден пејач да испее како што треба, истакнува Бобан.

Бобан бележеше бројни музички настапи во изминатиот летен период, особено приватни веселби и свадби. За следниот период најавува исто таа полна работна агенда низ нашата земја.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*