September 28, 2018

Македонија

Група ‘Милениум” на прва австралиска турнеја на која ќе го дадат максимумот

Битолската гупа “Милениум” годинава ќе има можност да го оствари сонот на речиси секој музичар , да има турнеја во далечната Австралија. Нивните очекувања се…

Македонија

Оркестар “Маестрал” со став дека сега е многу полесно да се биде музичар за разлика од пред 30 години

Песната е жива материја која што трпи промени и нормално е тоа, вели Иле од битолскиот оркестар “Маестрал” во поглед на тоа колку е изменета…

Свет

Барбара Стрејсенд во својата нова песна жестоко го нападна Трамп

Познатата американска актерка и пејачка Барбра Стрејсенд вели дека, пишувајќи ја својата нова песна со политичка порака, таа имала намера да биде суптилна кон претседателот…