Наследниците на Дино Мерлин далеку од очите на јавноста

Един Дервишхалидовиќ (56) алиас Дино Мерлин е еден од најуспешните и најпопуларни пејачи на Балканот.


Мерлин важи за семеен човек,а своето семејство го крие од очите на јавноста и љубоморно ја чува нивната идила само за себе. Но, во неколку пригоди сепак проговорил за сопругата Амела, ќерката Наида и синот Хамза, кои ги има од првиот брак со Лејла, која починала поради тешка и долга болест.

Неговите деца никогаш не се експонирале, а Дино секогаш се трудел својот приватен живот да го чува далеку од очите на јавноста.

Ќерката Наида, како што умее да каже Дино, се родила во тешки услови – кога ја почнувал кариерата, па најчесто дома биле без пари, додека за синот Хамза условите за растење веќе биле малку подобри.
Наида се свртела кон информатичките науки и гради интернационална кариера.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*